Project Description

Depilacija telesa

POKLIČITE 041 552 500

Depilacija telesa

POKLIČITE 041 552 500

Pod depilacijo telesa podrazumevamo odstranjevanje dlak na nogah, rokah, hrbtu, prsnem košu, podpazduhami, bikini predelu, obrazu in na intimnih predelih-brazilska depilacija.

Depilacija se izvaja glede na predel in občutljivost kože s trakovi, na občutljivi koži pa z voski, ki se strdijo in so odstranljivi brez trakov. S takšnimi voski običajno depiliramo predele z bolj občutljivo kožo, kot so podpazduhe, obraz, bikini predel in intimni predeli. Takšni voski se ne prijemajo na kožo, le na dlake. Tako se zmanjša zlepljena površina med voskom in kožo kar precej manj poškoduje kožo na predelu depilacije. Za depilacijo je pomembno, da so dlake dolge najmanj 5-6 mm. Taka dolžina (ali daljša) omogoča, da se populijo vse dlake iz določenega predela in se s tem doseže cikel rasti dlak.

Pomeni, da jih v nekem obdobju zraste le 1/3 in tako je pri redni depilaciji vidnih le 1/3 dlak in je tako tudi depilacija manj boleča. Priporočljiv razmik med obiski je 3-4 tedne, odvisno od hitrosti rasti dlak. Depilacija obraza se delno izvaja z voski za občutljivo kožo, delno pa tudi s pinceto (obrvi ali posamezne dlake).

Pri depilaciji se poškoduje koža (odprti lasni mešički), zato ni priporočljivo depilirano kožo izpostavljati soncu še 24 ur po posegu kakor tudi ni priporočljiv obisk savne v tem času. Umivanje se priporoča le z vodo, brez agresivnih mil.

Včasih se dlake ob rasti rade vraščajo pod kožo, posebej na predelih z ozkimi oblačili. V tem primeru se priporoča izvesti piling in pa negovanje kože, da ostaja prožna in mehka. Tako dlake lažje izrastejo skozi mešiček.