Project Description

Nega obraza doma

POKLIČITE 041 552 500

Nega obraza doma

POKLIČITE 041 552 500

Nega obraza se ne sme končati v kozmetičnem salonu. Koža vsak dan rabi nego in pomoč pri boju z okoljskimi vplivi. Vsakdanja nega kože doma bi v osnovi naj vsebovala naslednje postopke:

  • čiščenje
  • toniziranje (vrne koži naravni pH)
  • nanos hialuronske kisline (navlaži kožo in zadrži vlago v notranjosti)
  • nanos kreme okrog oči (ohranja nežno kožo okrog oči vlažno in prožno)
  • nanos željenega seruma (po potrebi)
  • nanos primerne kreme

Nega obraza doma je zelo pomemben člen v zdravem izgledu kože na našem obrazu. Pri čiščenju obraza moramo biti pozorni na potrebe kože. Tudi če je koža bolj mastna ali nečista, ni priporočljivo uporabljati preveč agresivnih čistilnih sredstev. Nežno čiščenje in odstranjevanje ličil in dnevne umazanije naj kožo le očisti, ne pa preveč izsuši. Zelo priporočljive so micelarne raztopine, ki ne izsušujejo kože. Nega obraza naj se nadaljuje z umivanjem z vodo, nežnim brisanjem in nanosom tonika.

Tonik koži povrne naravni pH. Lahko je v spreju ali pa se nanese z vato. Tonika ni potrebno čakati, da se posuši. Čezenj nanesemo hialuronsko kislino s kapalko in jo enakomerno razmažemo po obrazu. Hialuronska kislina pomaga koži, da zadrži vlago v globini in se tokom dneva ne izsuši. Okrog oči nanesemo še ustrezno kremo za okrog oči. Pri menjavi letnih časov, se potrebe kože spreminjajo, kar lahko zadovoljimo s serumom in ne spreminjamo primerne kreme. Po nanosu seruma, nanesemo še kremo.

Mogoče se sliši preveč dolgo in zapleteno, vendar vaja dela mojstra in koža vam bo nadvse hvaležna ob pravilni in ustrezni osnovni vsakodnevni negi. Zgoraj navedeni postopki so osnova nege obraza doma. Po potrebi lahko dodate še razne dodatke proti staranju, za izenačitev polti, zaščito pred soncem… Po tem pa se lahko začne ličenje…