Project Description

Oblikovanje obrvi in trepalnic

POKLIČITE 041 552 500

Oblikovanje obrvi in trepalnic

POKLIČITE 041 552 500

Oblikovanje obrvi

Danes so obrvi, kot okvir obraza, zelo pomembne pri dojemanju oblike obraza. Dlačice, ki tvorijo obrvi so zelo različno raščene. Pogojene so z gensko zasnovo, različne glede na rasno pripadnost… Osnovno oblikovanje obrvi temelji na tem, da se obrv dvigne kolikor je mogoče in da se odstranijo vse dlačice, ki nenadzorovano rastejo na očesni veki in  na nosnem korenu.

Oblikovanje obrvi je običajno kombinirana metoda depilacije s toplim voskom za občutljivo kožo in pa puljenju posameznih dlačic s pinceto. Cilj je, da čim manj boleče dosežemo željen učinek oblike.

Obrvi lahko tudi pobarvamo s primernimi barvami. Za barvanje se uporabljajo različni toni, razen črne. Obrvi načeloma na tem področju naravno,  niso nikoli črne in kot take bi delovale preveč vpadljivo in nenaravno. Primeren naraven izgled obrvi, je ton barve, ki je malo temnejši od barve las. Kot pri barvanju las, tudi barva za obrvi zbledi in se izpere, tako da je treba za konstantne rezultate, barvanje ponavljati periodično.

Barvanje trepalnic

Z ustreznimi barvami barvamo tudi trepalnice. Za razliko od obrvi, običajno uporabljamo črno barvo. Oči ustrezno zaščitimo in na trepalnice nanesemo ustrezno barvo.

Za barvanje trepalnic se največkrat odločajo osebe, ki imajo naravno svetlo barvo trepalnic in si želijo temnejše in bolj vidne trepalnice. Tudi pri tem postopku barva sčasoma zbledi in se izpere, zato je potrebno postopek ponavljati. Na barvanih trepalnicah se lahko normalno uporablja maskara za še lepši in gostejši izgled.