Project Description

Permanentno lakiranje

POKLIČITE 041 552 500

Permanentno lakiranje

POKLIČITE 041 552 500

Permanentno lakiranje (ali pogovorno šelak) je lakiranje z lakom za nohte, ki se strjuje v UV, LED lučki in je trajnejši in bolj obstojen na obrabo in poškodbe. Danes vlada nenehno pomanjkanje časa in ženske si težko vsak večer urejajo in lakirajo nohte. Inovacija sodobnega časa je zagotovo permanentno lakiranje. Res, da pri nanosu vzame nekaj več časa, je pa obstojen do tri tedne ali še dlje.

Več časa vzame, ker je treba najprej narediti vsaj ekspres manikiro. Nohte je potrebno urediti, očistiti in pripraviti za nanos permanentnega laka . Poznamo več sistemov nanosa permanentnega laka, najpogostejši je pa nanos podlaka, dveh slojev laka in nanos nadlaka. Zmotno je mišljenje, da permanentni lak uniči nohte ali da se pri daljši uporabi permanentnega laka nohti uničijo. Pri pravilnem nanosu, in še pomembnejše, pri pravilni odstranitvi permanentnega laka, nohti ostanejo nepoškodovani tudi pri daljši uporabi. Permanentno lakiranje se najpogosteje opravi vsake tri tedne, da so nohti nenehno urejeni, ne predolgi in s prevelikim “narastkom”. Permanentni lak lahko brez težav prelakirate tudi z navadnim lakom, da se prekrije kakšna poškodba ali narastek.

Če se odločite za nanos permanentnega laka samo za dopust ali kakšno prireditev in si ga boste odstranili sami, je pomembno, da se držite naslednjih napotkov:

  • permanentni lak se ne odstrani z odstranjevalcem laka za nohte, kot navaden lak,
  • ne odstranjujte ga s trganjem iz nohta

Postopek odstranitve:

  1. najprej s pilico iz vseh nohtov popilite ves nadlak,
  2. vato si narežite na velikost nohta in kuhinjsko alu folijo narežite na pravokotnike,
  3. vato natopite s 100% acetonom, jo položite na noht in nepredušno zavijte vsak noht z alu folijo,
  4. pustite delovati 15-20 minut,
  5. odvijte vsak noht posebej in iz površine od korena proti dolžini nežno postrgajte napihnjen lak, ne uporabljajte sile in ne pritiskajte na nohtno ploskev,
  6. če na nohtu ostanejo še kakšni delci laka, jih nežno popilite s pilico in nato noht spolirajte s polirno pilico

Na rokah so nohti relativno tanki in jih lahko pri nepravilni obravnavi precej poškodujemo, kar pomeni tanke in lomljive nohte, ki morajo prerasti, da so zopet zdravi.

Permanentno lakiranje nohtov na nogah zajema enake postopke kot na rokah, le da se iz nožnih nohtov lak brez težav lahko odstrani s piljenjem, ker so nohti na nogah precej debelejši kot na rokah. Na nogah rastejo nohti počasneje, tako boste imeli lahko polakirane nohte tudi do dva meseca, brez menjave.