Project Description

Zahtevna pedikura

POKLIČITE 041 552 500

Zahtevna pedikura

POKLIČITE 041 552 500

Če imate težave s stopali ali nohti, je priporočljiva zahtevna pedikura. Zahtevna pedikura je nadgradnja klasične pedikure, kjer uredimo tudi vraščene nohte, otiščance, kurja očesa in saniramo glivične nohte, poškodbe nohtov ter ragade ali razpoke na koži.

Glivice spreminjajo strukturo nohta, ki se s časom začne debeliti, postaja prhek. Glivice pa  lahko povzročijo tudi različne deformacije nohtne plošče in tudi samega rastišča nohta. Zadebeljene nohte brusimo in s tem odstranimo zadebeljen glivičen del nohta. Priporočamo zdravljenje  z antimikotičnim sredstvom. Pri tem je potrebna vztrajnost, saj mora oboleli del nohta prerasti, kar pa lahko traja tudi do 8 mesecev.

Razpoke na peti oz. ragade nastanejo predvsem zaradi odvečne trde kože. Ker koža ni več elastična in mehka, poči. Ragade očistimo in odstranimo trdo kožo ter jo zaščitimo, da se razpoke zacelijo.

Kurja očesa so odebelitev kože, ki rastejo pod kožo v stožčasti obliki. Kurja očesa nastanejo zaradi točkovne obremenitve kože na enem mestu. Saniramo ga tako, da najprej odstranimo odvečno trdo kožo, nato pa še stržen v globino, ki je vzrok bolečine. Postopek ni boleč in ne povzroči poškodbe kože.

Vraščen noht je težava, kjer se noht vrašča v okoliško mehko tkivo, kar povzroča bolečino in vnetje, včasih tudi bakterijsko okužbo. Vzroki za vraščanje nohta so največkrat poškodba, preozki čevlji in nepravilno pristriženi nohti. Vraščen noht se sanira tako, da se očisti nohtni kanal in razbremeni pritisk vraščenega dela nohta na tkivo. Sčasoma ob negi noht preraste in ne povzroča več težav.