Oblikovanje telesa

Kavitacija je postopek oblikovanja telesa brez bolečin, nelagodja, brazgotin in anestezije. Je hitra in učinkovita metoda, ki predstavlja alternativo tveganju liposukcije. Primerna je za vsakogar, ki nima težav z zdravjem, želi pa izgubiti odvečne centimetre. Primerna je tako za stegna, meča, trebuh, hrbet, boke, pas, zadnjico, kot roke… Pri kavitaciji razbijamo maščobne obloge in jih spreminjamo v obliko, ki jo telo lahko predela in porabi za energijo za življenjske funkcije, preostanek pa izloči. Maščoba iz razbitih maščobnih celic se v obliki trigliceridov izlije v medcelično tekočino, kjer se pod vplivom encimov razgradi v glicerol in proste maščobne kisline. Vodotopni glicerol prodre v krvni obtok in se porabi za energijo, netopne proste maščobne kisline pa potujejo v jetra, kjer se razgradijo kot vsaka druga prosta maščobna kislina, vključno s tistimi iz hrane.

Postopek je popolnoma neboleč; sama naprava ne spušča nobenega zvoka ali kako drugače moti vaše počutje. Medtem, ko vi udobno ležite, kozmetičarka predel, kjer želite izgubiti maščobo oz. celulit namaže z gelom in ga z ultrazvočno sondo gladi in masira. Temu sledi prijetna masaža z radiofrekvenčno sondo, ki tkivo dodatno prekrvavi in pomladi. Za zaključek postopka lahko izbirate med krajšo anticelulitno masažo ali pa pressoterapijo – strojno limfno drenažo, ki očisti telo in dviguje njegovo odpornost ter učinkuje pomirjevalno, kot pravi balzam.

Dolžina enega tretmaja je odvisna od predela, ki ga obravnavamo, običajno je to od 30 – 40 min. Telo odvečno maščobo izloča vsaj 48 ur. Da ga ne bi preveč obremenili, zato izvajamo tretmaje enkrat tedensko oz. glede na sposobnost vašega organizma in vaše zdravstveno stanje.

Učinek pa boste podvojili, če boste kavitaciji z radiofrekvenco dodali še limfno drenažo s povijanjem telesa za izgorevanje maščob in celulita. Strojna limfna drenaža je postopek ritmične, enakomerne vakuumske masaže celega telesa ali pa dela telesa. To je posebna tehnika, ki se uporablja v terapevtske in kozmetične namene. Pomaga limfnim žilam pri odvajanju bremena, pospeši proces izločanja toksinov iz telesa in s tem zmanjšuje tveganje za bolezni. Za normalno delovanje organizma kot celote je učinkovit odtok limfne tekočine zelo pomemben.

 

Limfna drenaža pospešuje čiščenje celic od strupenih snovi, kar omogoča in izboljšuje delovanje vseh celic v človeškem telesu in povečuje hitrost presnove, kar posledično pospeši proces hujšanja; pospeši pretok limfe več kot 8x, kar pomaga tkivu in organom, da se očistijo toksinov in raznih odpadnih snovi v telesu, pridobijo pa velike količine kisika in hrane. Limfna drenaža odstrani odvečno medcelično tekočino, ki je eden od glavnih vzrokov za celulit.

 

Strojna limfna drenaža se izvaja na vseh predelih telesa istočasno in traja približno 60 min. Stranka je v času procesa oblečena v posebne škornje, rokave, lahko pa tudi pas za trebuh in boke, odvisno od področja, za katerega se odloči. Z elastičnimi trakovi je naprava povezana na aparaturo. Med procesom se telo prijetno zagreje, raztopi se maščoba, pospeši se odvajanje odvečne tekočine in odpadnih snovi ter stimulira mišice.

Limfna drenaža lahko pomaga mnogim: ljudem, ki večkrat dalj časa stojijo ali sedijo, tistim, ki niso zelo aktivno, ljudem, ki imajo težave z venami na noga, tistim, ki potrebujejo rehalibilacijo po poškodbi ali bolezni, zmanjšuje otekline, izboljša pretok krvi in je tudi zelo priljubljena pri zdravljenju.

Pri odpravljanju celulita in oblikovanju telesa je potrebno opraviti vsaj 8 obiskov, nato pa se terapije opravljajo občasno za vzdrževanje doseženega rezultata oziroma izboljšanja le tega. Priporočljivo je, da eno uro pred tretmajem ne jeste, po tretmaju pa dva dni ne uživate maščob.

Kavitacijo odsvetujemo vsem jetrnim in žolčnim bolnikom, ljudem, ki imajo težave z ledvicami, rakavim in srčnim bolnikom, ljudem s kovinskimi implantati, vsem, ki imajo kakršnokoli kronično bolezen ali okvaro pa svetujemo, da se glede kontraindikacij posvetujete s svojim zdravnikom. Seveda je kontraindikacija tudi nosečnost.

 

V kozmetičnem salonu Vivas smo vam pripravili presenečenje.
Nudimo vam poceni tretma: kavitacijo z radiofrekvenco in strojno limfno drenažo za samo 50,00 EUR! Ob plačilu paketa petih kavitacij z radiofrekvenco in strojno limfno drenažo vam šesto podarimo. S tem iskreno želimo pritegniti in vzpodbuditi tudi tiste stranke, ki si v teh recesijskih časih težje privoščijo te storitve.