Pedikura

Pedikura je postopek, ki da vašim stopalom lep videz in lahek korak. Preprečuje bolezni nohtov in stopal. Pedikura ni omejena samo na nego nohtov, ampak tudi na celotna stopala. Stopala je potrebno negovati čez vse leto, ne samo poleti.

Če želite imeti urejena stopala in lepe nohte, prepustite nego stopal izkušenim rokam profesionalnih pedikerjev. V kolikor so prisotne še dodatne težave z trdo kožo ali otiščanci, je to še dodatni razlog za obisk kozmetičnega salona Vivas. Pedikura vključuje oblikovanje in rezanje nohtov, čiščenje nohtnih kanalov in odstranjevanje odvečne kože na nogah. Z vidika stranke je osnovna pedikura čisti užitek, hkrati pa tudi zdravljenje. Kakovostna pedikura je potrebna, saj večino časa stojimo n nogah in je pritisk nanje velik.

Po tretmaju vam stopala zmasiramo z Gehwol preparati glede na potrebe vaše kože in vam svetujemo, kako negovati noge doma, da vaša stopala po obisku pri nas ostanejo čim dalje lepa in urejena.

Na vašo željo vam urejene nohte tudi polakiramo. Za večjo sprostitev in še boljše počutje pa lahko pedikuro obogatimo z refleksno masažo stopal.

Izvajamo tudi medicinsko pedikuro, ki je usmerjena v problematiko stopal in nohtov na nogah ter negi diabetičnega stopala. Pri postopku medicinske pedikure se rešujejo oz. zdravijo vraščeni nohti, glivični nohti, kurja očesa, otiščanci in ragade.

Glivice spreminjajo strukturo nohta, ki se s časom začne debeliti, postaja prhek in lahko povzroča različne deformacije nohtov (vraščanje, zadebelitev nohta, neprijeten vonj). Zadebeljene nohte brusimo in s tem odstranimo zadebeljen glivičen del nohta, ter ga zaščitimo z antimikotično maso ali začnemo zdravljenje z antimikotičnim sredstvom. Če glivičen noht ni zadebeljen, ga porežemo do zdravega dela nohta in zdravimo z antimikotičnim sredstvom.

Razpoke na peti oz.ragade nastanejo predvsem zaradi odvečne trde kože. Ragade očistimo in odstranimo trdo kožo ter jo zaščitimo, da se razpoke zacelijo.

Kurja očesa so odebelitev kože, ki rastejo pod kožo v stožčasti obliki. Kurja očesa nastanejo zaradi pretesnih čevljev ali čevljev, ki se slabo prilegajo nogi. Če je pod mestom pritiska kost, reagira koža s povečano tvorbo trde kože, iz katere sčasoma nastane kurje oko. Saniramo ga tako, da najprej odstranimo odvečno trdo kožo nato pa še stržen, ki je na sredini in je vzrok bolečine.

Vraščen noht, kjer se noht vrašča v okoliško mehko tkivo, kar povzroča bolečino in vnetje, včasih tudi bakterijsko okužbo. Vzroki za vraščanje nohta so največkrat poškodba, preozki čevlji in nepravilno pristriženi nohti. Vraščen noht se sanira tako, da se očisti nohtni kanal in pristriže vraščen del nohta. Vraščen del nohta se lahko podloži s posebno maso ali se na noht namesti B/S ali podofix sponka, ki preprečuje ponovno vraščanje nohta.